VÍVID ENOCONFERENCE

Garantia d’èxit

La cinquena edició del seminari d’enoturisme de referència a Catalunya que es realitza anualment tindrà lloc el divendres 16 de març a partir de les 09.30h al Silken Park Hotel San Jorge****s de la localitat enoturística Calonge-Sant Antoni.

El programa de la #VívidEnoConference2018 està centrat en la creació de producte enoturístic. La clau d’una oferta enoturística exitosa són els productes i experiències que donen prestigi i posicionen aquella destinació o aquella empresa, que configuren la imatge de qui som i què oferim. La millor comunicació sempre ha estat la recomanació personal, que és la millor garantia d’èxit.

Aquesta jornada focalitza tota l’atenció i els recursos que ofereix el marketing en la creació de producte enoturístic adaptat als requeriments actuals del turisme que gira al voltant del món del vi i la vinya a Catalunya. Mostrant quina informació imprescindible hem de dominar si volem encertar en els productes enoturístics que oferim com a cellers de referència en enoturisme, com a empresa de serveis especialitzada en el públic enoturista o com a destinació que acull una Ruta del vi. Objectiu: oferir un servei professional i satisfactori que compleixi les espectatives del visitant i posicioni les empreses innovadores i pioneres del sector, amb el mínim de temps i el mínim de recursos possible.

Tallers on innovar en producte enoturístic

Poder aplicar les idees i les tècniques apreses als casos particulars és el gran valor afegit del seminari Vívid enoConference. Sovint aprenem eines que després no sabem com aplicar a les nostres empreses. Després de cada ponència els mateixos professors i assessors en turisme, marketing, comunicació i creació de producte turístic, impartiran tallers on poder desenvolupar amb més detall les seves matèries, i on els assistents podran participar i intervenir. Per treballar en casos pràctics i reals i poder aprofundir així en els continguts del seminari.

A qui va dirigit el seminari

La Vívid enoConference s’adreça a cellers i a destinacions enoturístiques, així com a totes aquelles empreses, institucions i professionals que vulguin desenvolupar la seva vessant enoturística per tal d’atraure i satisfer a tots aquells visitants o clients motivats per la cultura del vi i el seu entorn. Un públic professional com són responsables de cellers de tot Catalunya, responsables de màrqueting i de comunicació d’hotels i d’allotjaments turístics, responsables de destinació i de poblacions vinícoles, responsables d’empreses de serveis turístics al voltant de les vinyes i el vi, propietaris de restaurants i viniteques, així com assessors de comunicació turística i empreses d’organització d’esdeveniments.

Programa

09:30h  Acreditacions i presentació de la Vívid enoConference 2018

 

10:00h  Conferència magistral La comercialització de productes enoturístics. Com arribar als enoturistes: marketing, venda i canals per Gerard Costa.

 

 

10:45h  Ponència amb taller Crear producte turístics d’experiències enològiques a partir dels recursos culturals, naturals, patrimonials i festius dels que disposem per Gemma Molleví.

 

 

11:45h  Pausa per esmorzar

 

 

12:15h  Taller Conèixer als propis clients per enfocar millor la nostra oferta enoturística per Pau Canaleta.

 

 

 

 

13:15h  Ponència amb taller Què ha de tenir un producte enoturístic per què funcioni per Luís Vicente Elías.

 

 

 

14:15h  Pausa per dinar

 

 

 

16:00h  Taller a quatre mans Com podem innovar a l’hora de crear producte turístic per José Antonio Donaire i Jaume Marin.

 

 

 

 

 

 

 

 

17:00h  Clausura del seminari

Ponents

Gerard Costa

Gerard Costa, professor del departament de Direcció de marketing d’ESADE.

7700519Gemma Molleví, professora de turisme de la UdG i autora del llibre Vigne et vin a la Catalogne. Doctora en Geografia de la Universitat de Barcelona amb menció europea, amb qualificació Excel·lent cum laude, amb la tesi que porta per títol Geografía de la vitivinicultura en Catalunya.

 

 

 

Pau canaleta

Pau Canaleta, consultor en comunicació estratègica, expert en creació de marca i director dels seminaris d’enoMarketing Marca Vi i Vívid enoConference. Professor de màster de comunicació a la UPF i a la UAB.

 

 

Luis Vicente Elías

Luís Vicente Elías, antropòleg expert en projectes vitivinícoles, responsable del disseny i del funcionament del Museu del Vi de Pagos del Rey. Autor de diversos llibres sobre enoturisme i vitivinicultura.

 

 

 

 

 

donaireJosé Antonio Donaire, professor de la Facultat de Turisme de la UdG i investigador a l’Institut de Recerca en Turisme INSETUR i del departament de geografia de la UdG.

 

 

 

Jaume MarinJaume Marin, director de marketing del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona.